Harry verliest door breuk ook zijn geliefde militaire eretitels

Vorsten

2021-02-19 14:30:08

Door de breuk met het Britse koningshuis verliest prins Harry al zijn eretitels. Britse media meldden recent dat Harry vooral moeite heeft met het verliezen van zijn militaire eretitels, die hem zeer dierbaar waren.

De hertog van Sussex was ruim tien jaar actief voor de Britse strijdkrachten. Hij volgde de militaire academie Sandhurst en werd als helikopterpiloot twee keer uitgezonden naar Afghanistan. In 2015 nam de prins na tien jaar afscheid van het leger.

Na zijn terugkeer bleef hij zich wel inzetten voor zijn oude kameraden. Zo bedacht Harry de Invictus Games voor gewond geraakte militairen. Sinds december 2017 bekleedde de prins naast enkele andere ere-functies, de puur ceremoniële positie van kapitein-generaal van de mariniers. Hij nam de titel over van zijn grootvader Philip, die destijds na 64 jaar een stapje terug deed.

Beschermheer Rugby league

Ook verliest Harry zijn taken bij The Queen’s Commonwealth Trust, een organisatie die jonge wereldverbeteraars met elkaar in contact brengt, en als beschermheer van de professionele rugby league in Engeland (RFL). Deze taak nam hij in 2016 over van zijn oma, koningin Elizabeth.

De vrijgekomen eretitels gaan terug naar koningin Elizabeth en worden opnieuw verdeeld onder de werkende leden van de Britse koninklijke familie. Harry en zijn vrouw Meghan mochten sinds sinds vorig jaar al niet meer worden aangesproken als zijne/hare koninklijke hoogheid.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?