‘Harry vroeg koningin om toestemming voor naam Lilibet’

Vorsten

07-06-2021 17:14:23

Prins Harry heeft zijn grootmoeder koningin Elizabeth om toestemming gevraagd voor de naam van zijn pasgeboren dochter Lili. Dat zeggen ingewijden aan Page Six. De volledige naam van het nieuwe kindje van de hertog en hertogin van Sussex is onder meer een eerbetoon aan de Queen.

Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor is ook vernoemd naar de moeder van prins Harry, prinses Diana. Prins Harry zou koningin Elizabeth opgebeld hebben om toestemming te vragen voor de verwijzing naar zijn grootmoeder al voordat zijn dochtertje geboren was.

Meghan en haar man prins Harry maakten zondag bekend dat hun dochtertje Lili vrijdag in goede gezondheid ter wereld is gekomen. Diverse leden van het Britse koningshuis hebben al gereageerd op de geboorte van Lili. De koningin, prins Charles en Camilla en prins William en Catherine stuurden felicitaties via hun officiële kanalen en prinses Eugenie deed dat via Instagram.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn dankbaar voor alle gelukswensen die ze hebben ontvangen. “Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor jullie voortdurende vriendelijkheid en steun in deze zeer speciale tijd voor onze familie”, schrijven de twee in een verklaring op de website van hun stichting Archewell.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel