Harry ziet Engeland naast rugbytitel grijpen

Vorsten

2015-03-22 06:57:00

LONDEN – De Britse prins Harry keek zaterdagavond in het Twickenham Stadion in Londen gespannen naar de belangrijke rugbywedstrijd tussen Engeland en Frankrijk. Helaas voor de koninklijke rugbyfan kwam Engeland net te kort om de titel van het zeslandentoernooi te pakken.

Eerder op de dag was Ierland duidelijk een paar maten te groot voor Schotland (40-10). Om het toernooi te winnen moest Engeland tegenstander Frankrijk verslaan met minstens 26 punten. Harry, die in pak in het publiek zat, zag Engeland winnen met 55-35. Dat was dus net te weinig voor de winst.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontmoette Harry meisjes van de Reigate School en The Quest Academy. Zij speelden een warm-up-duel en mochten daarom de hand schudden van de prins, die een beschermheer is van de Engelse rugby-unie (RFU). Ook maakte de zoon van prins Charles nog een praatje met een aantal soldaten bij Twickenham.

Het is welbekend dat prins Harry een groot fan is van rugby. Hij gaat wel vaker naar belangrijke wedstrijden, net als zijn broer prins William en zijn schoonzus Catherine.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek