Helena Bonham Carter kon zich goed inleven in prinses Margaret

Vorsten

01-11-2020 16:41:28

Helena Bonham Carter had weinig moeite om zich in te leven in haar rol van prinses Margaret in The Crown. De actrice heeft net als de jongere zus van de Queen een relatiebreuk meegemaakt voor de ogen van het publiek en kon zichzelf daarom met haar identificeren.

Zoals ook te zien is in de bekroonde Netflix-serie had Margaret (1930-2002) een veelbewogen huwelijk met Earl Snowdon, dat uiteindelijk in 1978 eindigde in een scheiding. Helena zag haar relatie met regisseur Tim Burton in 2014 na dertien jaar stranden. De 54-jarige actrice denkt dat ze mede vanwege die ervaring gevraagd is voor de rol. “Ik kon me goed inleven in die kwetsbaarheid”, vertelt ze aan The Guardian.

Volgens Helena is het vreselijk om zo’n ervaring publiekelijk mee te maken. “En ik ben nooit goed geweest in het doen alsof. Die ‘stiff upper lip’, dat vind ik saai.”

Gemarginaliseerd

In het vierde seizoen van The Crown, dat vanaf 15 november te zien is op de streamingdienst, gaat het verhaal meer over de volgende generatie van royals. Dat betekent dat haar rol meer naar de achtergrond verdwijnt, maar dat vindt Helena prima. “Ik vind dat juist perfect, want het hele probleem van Margaret is dat ze wordt gemarginaliseerd. Het is genoeg voor mij want wat ze ook doet, ze was altijd zo enorm zichzelf.”

De aankomende reeks speelt zich af tussen ongeveer 1979 en 1990. Zo maakt Diana (Emma Corrin) haar opwachting en is Gillian Anderson te zien als Margaret Thatcher. Het is het laatste seizoen van Helena als Margaret en ook Olivia Colman (Elizabeth) en Tobias Menzies (Philip) worden in de volgende reeksen vervangen door oudere acteurs. Respectievelijk Lesley Manville, Imelda Staunton en Jonathan Pryce nemen het stokje over.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.