Herdenkingstuin Diana bij Kensington Palace

Vorsten

20-03-2016 15:29:00

Londen krijgt volgend jaar nog een gedenkplaats voor Diana, prinses van Wales. Er liggen plannen voor een herdenkingstuin bij Kensington Palace, meldt de BBC. De tuin moet voor 31 augustus volgend jaar, precies twintig jaar na de dood van Diana, klaar zijn.

De herdenkingstuin is een initiatief van de liefdadigheidsorganisatie Historic Royal Palaces. Volgens de organisatie zijn de plannen nog in een ‘erg pril stadium’. Een woordvoerder zegt dat de verschillende mogelijkheden nog worden onderzocht.

Diana’s zoons William en Harry, die opgroeiden in Kensington Palace en er tegenwoordig weer wonen, worden op de hoogte gehouden van de vorderingen. Diana woonde tot haar dood in het paleis.

De prinses van Wales en haar vriend Dodi al-Fayed verongelukten op 31 augustus 1997 in een Parijse verkeerstunnel. De herdenkingstuin bij Kensington Palace zou de vierde gedenkplek voor Diana in Londen worden. Bij het paleis is al een speeltuin ter nagedachtenis aan de prinses van Wales, in Hyde Park ligt de Diana Memorial Fountain en bij St James’s Palace is er de Diana Memorial Walk.

Meer Verenigd Koninkrijk