Edward krijgt Dresden-prijs

Vorsten

09-01-2015 13:00:00

DRESDEN – De Hertog van Kent zal in februari de Dresden-prijs in ontvangst nemen. De neef van koningin Elizabeth, ook wel bekend als prins Edward, krijgt de internationale vredesonderscheiding voor zijn inspanningen om Groot-Brittannië en Duitsland te verzoenen, maakt het Britse Hof vrijdag bekend.

De Hertog van Kent schrijft het succes toe aan iedereen die betrokken is met het British Dresden Trust, de liefdadigheidsorganisatie waarvan Edward beschermheer is. “Deze prijs is een erkenning voor alles wat het British Dresden Trust heeft gedaan, wat iedereen van goede wil heeft bereikt in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk. Alle mensen die de afgelopen zestig jaar hebben gewerkt aan de verzoening van onze landen. Hun succes is een voorbeeld voor de rest van de wereld, van wat er kan worden bereikt met vriendschap en vertrouwen.”

De Dresden-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich inzet voor het voorkomen van conflicten. Voorzitter van de organisatie Friends of Dresden en Nobelprijswinnaar Dr. Günter Blobel legt uit waarom de neef van koningin Elizabeth is gekozen dit jaar: “De Hertog van Kent is al jaren actief bij het bevorderen van de relatie tussen Duitsland en Groot-Brittannië. Hij is sinds 1994 beschermheer van het British Dresden Trust. De donatie van deze organisatie, het kruis op de toren van de Dresdner Frauenkirche, is een symbool voor de verandering in de relatie tussen twee voormalige vijanden.”

De prijs wordt op 14 februari in de Semperoper in Dresden uitgereikt door de minister president van de Duitse deelstaat Saksen, Kurt Biedenkopf.

Meer Verenigd Koninkrijk