‘Nieuw medisch centrum is een verbetering’

Vorsten

08-05-2014 19:59:00

LEEMING – De hertogin van Cornwall heeft in de buurt van Leeming een nieuw medisch centrum geopend. Het complex hoort bij een basis van de Britse luchtmacht, schrijft Western Daily Press.

Camilla maakte tijdens haar bezoek aan RAF Leeming een praatje met diverse patiënten en medewerkers en keek toe hoe enkele militairen werden behandeld. De vrouw van prins Charles gaf daarna een geïmproviseerde toespraak, waarin ze iedereen complimenteerde die betrokken was hij het project.

Vorig jaar augustus werd begonnen met de bouw van het nieuwe medische complex. In maart werden de werkzaamheden, die in totaal zo’n zes miljoen euro kostten, afgerond. “Ik heb het oude centrum gezien en dit is echt een verbetering”, aldus de hertogin van Cornwall. “Dit is geweldig voor het personeel.”

Union Jacks

Op foto’s van Hello is te zien dat Camilla bij aankomst welkom werd geheten door tientallen schoolkinderen. Zij wapperden ter ere van de koninklijke gast met vlaggen van het Verenigd Koninkrijk. Later op de dag verichtte Camilla nog de opening van een medisch opleidingsinstituut voor militairen in Whittington.

Vorige week donderdag werd de broer van de hertogin van Cornwall ter aarde besteld in Dorset. Mark Shand was eerder op 62-jarige leeftijd overleden na een tragische val. Hij was in Groot-Brittannië bekend als schrijver en natuurbeschermer. Camilla en Charles lieten weten zeer bedroefd te zijn om zijn dood.

Meer Verenigd Koninkrijk