Het meisje en haar prins: Catherine van het Verenigd Koninkrijk

redactievorsten

29-04-2021 07:00:36

Door Karlijn Hoftijzer

Ervan dromen doen velen, maar slecht weinigen krijgen de kans om te trouwen met een echte prins. Máxima deed het, en ook in andere Europese landen stonden ‘gewone’ jonge vrouwen op hun trouwdag naast een prins. Deze serie verzamelt de romances van de ‘burgermeisjes’ en hun prinsen. In deze aflevering: Catherine van het Verenigd Koninkrijk, het wachten werd beloond.

Kate Middleton heeft zich bijna een decennium kunnen voorbereiden op haar leven aan het meest indrukwekkende Hof ter wereld. Die lange aanloop is een vloek en een zegen. ‘Ik heb lang gewacht met een aanzoek om Kate de kans te geven om te wennen aan het idee.’ William weet het goed te verkopen. Maar het ‘wachten’ op een aanzoek, om maar even met een ongeëmancipeerde term te spreken, levert haar in de bladen de bijnaam Waity Katy op. Pas zeven jaar na hun ontmoeting laat William zijn vriendin kennismaken met die andere belangrijke vrouw in zijn leven: koningin Elizabeth. Daarvoor hoeft ze overigens niet naar Buckingham Palace, ze maken een praatje op de bruiloft van Williams neef Peter.

Als verloofde mag Kate al mee op officiële verplichtingen met William, hier laten de tortelduifjes zich aan het publiek zien enkele weken voor hun grootse bruiloft op 29 april 2011

De studente met de bruine ogen die de goedkeuring van Elizabeth krijgt, groeit op in een doorsnee Brits gezin met een jongere broer en zus. Dat verandert als haar ouders in de jaren 80 een gat in de markt vinden en een succesvol bedrijf in feestartikelen starten. Kate kan zich een miljonairsdochter noemen en gaat naar dure privéscholen. Na de middelbare school gaat ze naar de Schotse St. Andrews Universiteit waar ze William tegen het lijf loopt. Over hun eerste ontmoeting doet het stel tegenwoordig nog steeds een beetje schimmig, maar men neemt maar al te graag aan dat William op slag verliefd wordt wanneer Kate in een doorschijnend niemendalletje over de catwalk van een studentenmodeshow loopt. Kate wordt hoe dan ook niet meteen verliefd op een van de meest begeerde twintigers van de wereld. Waar veel meiden een poster van Prins Perfect boven hun bed hebben hangen, hangt bij haar een Levi’s-fotomodel. ‘Dat mocht hij willen’, grinnikt ze daar later over. William woont in dezelfde flat als Kate en probeert indruk te maken met ingewikkelde gerechten, waarbij er altijd wel iets aanbrandt. Wat begint als een hechte vriendschap verandert na een jaar in verkering en vanaf dat moment wordt Kate geteisterd door de meedogenloze Britse roddelpers. William heeft geleerd van de manier waarop de pers met zijn moeder omging, dus probeert hij haar te beschermen en haar de kans te geven om van een relatie af te zien.

Lees ook

Het Deense liefdessprookje begon aan de andere kant van de wereld. Mary van Denemarken had liever een Australiër.

Fast forward naar 2020: (bijna) tien jaar huwelijk en drie prachtige kinderen verder. Van link naar rechts: George, Louis en Charlotte.

Als William de verkering in 2007 uitmaakt om even zijn wilde haren kwijt te raken, is Kate daar kapot van. Het duurt echter maar een paar maanden totdat William inziet dat hij de vrouw van zijn leven laat lopen. Waity Katie lacht uiteindelijk het laatst en het best. Op vakantie in Kenia laat William zich naar eigen zeggen van z’n meest romantische kant zien door haar een aanzoek te doen, nadat hij al drie weken met de verlovingsring van zijn moeder Diana in zijn rugzak rondloopt. Kate, die nu verder gaat onder haar meer koninklijke doopnaam Catherine, is dé vrouw die William aan zijn zijde ziet wanneer hij ooit koning wordt. ‘We zijn net twee eendjes’, vertelt William als hij eindelijk aan iedereen mag vertellen dat hij gaat trouwen. ‘We lijken rustig maar onder water zijn we enthousiast aan het trappelen.’

Kate’s nachtblauwe jurkje (die enig combineert met de saffier in haar verlovingsring) van Issa was na de verlovingsaankondiging binnen no-time uitverkocht.

Máxima: Fabulous 50

Een extra dik (180 pagina’s!) tijdschrift over alles wat u wilt weten over onze koningin. Van haar kledingkast tot haar juwelen, en van haar koninklijke BFF’s tot haar relatie met haar dochters. En nog heel veel meer!


Meer Verenigd Koninkrijk