Hit van Bolland & Bolland speelt rol in seizoen 5 The Crown

Vorsten

10-10-2021 16:39:42

De hit You’re in the Army Now van de broers Rob & Ferdi Bolland speelt een rol in het vijfde seizoen van de Netflix-hitserie The Crown. Het lied is in de uitvoering van de Britse rockband Status Quo te horen als prins Andrew in een scene meezingt met het lied.

Dat hebben de broers zondag bekendgemaakt. “Wij vinden het een eer dat onze song in de serie gebruikt wordt”, stellen zij. “Wij zijn allebei fans van de serie.” De broers Bolland brachten het lied zelf uit in 1981, maar het nummer brak pas internationaal door toen Status Quo het lied in 1986 coverde.

Het vijfde seizoen van The Crown, over het Britse koningshuis, verschijnt november 2022 op Netflix. Eerder werd bekendgemaakt dat Imelda Staunton de rol van koningin Elizabeth II als derde actrice op zich mag nemen. In het vijfde seizoen is koningin Elizabeth weer een beetje ouder geworden en wordt haar rol daarom vertolkt door een andere actrice.

Eerder namen Claire Foy en Olivia Colman de rol op zich. De meeste mensen kennen de Britse actrice Staunton waarschijnlijk van haar rol als Dolores Umbridge in de Harry Potter-reeks.


Meer Verenigd Koninkrijk