Interviewster komt ook met film over gesprek met prins Andrew

Vorsten

06-08-2022 19:42:03

Er komt mogelijk nog een tweede film over het inmiddels beruchte interview van de Britse prins Andrew met BBC Newsnight. Volgens The Times gaat interviewster Emily Maitlis namelijk samenwerken met productiebedrijf Blueprint Pictures om ook een verfilming van het gesprek te maken.

Recentelijk werd bekend dat er wordt gewerkt aan een film met de titel Scoop. De film, waarin verteld wordt hoe de BBC prins Andrew voor de camera kreeg, is deels gebaseerd op het boek van voormalig Newsnight-producent Sam McAlister. In haar boek Scoops onthult zij meerdere details over het gesprek met Andrew. Nu krijgt McAlister dus concurrentie van haar voormalige collega.

Voor beide producties is nog geen rolverdeling bekendgemaakt. Eerder schreven verscheidene Britse en Amerikaanse media dat Hugh Grant in Scoop mogelijk de rol van de prins op zich zou nemen. De Amerikaanse acteur ontkent dat hij bij de verfilming betrokken is.

Het interview in 2019, waarin Andrew sprak over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en de aantijgingen dat hij seks had gehad met door Epstein geregelde minderjarige vrouwen, had grote gevolgen voor de prins. De hertog van York legde kort na het gesprek zijn openbare functies neer en verdween uit de openbaarheid.

Meer Verenigd Koninkrijk