Invictus Games in september 2023 in Düsseldorf

Vorsten

09-06-2021 16:53:22

De Invictus Games in Düsseldorf vinden in 2023 plaats van 9 tot en met 16 september. Dat heeft prins Harry, de initiatiefnemer van het internationale sporttoernooi voor militairen die tijdens missies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt, woensdag laten weten in een video.

“Er komt iets groots aan, Duitsland”, zei Harry in het filmpje waarin de data werden aangekondigd. Dat het sportevenement in 2023 in Düsseldorf zal worden gehouden, was al bekend. De Invictus Games zouden eigenlijk een jaar eerder plaatsvinden in Duitsland, maar werden verplaatst omdat de editie in Den Haag dit jaar is opgeschoven naar april 2022.

De eerste editie van de Invictus Games was in 2014 in Londen, gevolgd door Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). Harry, die zelf twee keer werd uitgezonden naar Afghanistan, bedacht het toernooi om de militairen te helpen bij hun herstel. Ze doen mee aan sporten als rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoeltennis, indoorroeien en rolstoelrugby. Prinses Margriet is erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Haagse editie van de Invictus Games.

Meer Verenigd Koninkrijk