Invictus Games uitgesteld tot 2022

Vorsten

02-02-2021 09:07:42

De Invictus Games zijn opnieuw uitgesteld. Het evenement zou eigenlijk van 29 mei tot 5 juni plaatsvinden in Den Haag, maar dat wordt nu verplaatst naar het voorjaar van volgend jaar. De precieze datum wordt later bekendgemaakt.

De Invictus Games zijn bedoeld voor militairen en veteranen die in dienst psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt. Het evenement werd in 2014 bedacht door de Britse prins Harry. Hij werd geïnspireerd door de Warrior Games, een soortgelijk Amerikaans evenement.

Vanwege de coronacrisis werden de Invictus Games 2020, die zouden plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag, al met een jaar uitgesteld. Eerst werd nog ingezet op digitale oplossingen, maar dat heeft “niet de voorkeur van het organisatiecomité en de Invictus Games Foundation”. Het uitstellen maakt een einde aan de onzekerheid, waardoor zowel de kandidaten als de organisatie zich kunnen richten op 2022.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.