Invictus Games volgend jaar van 29 mei tot 5 juni

Vorsten

2020-07-27 07:42:07

Prins Harry kan de data 29 mei tot 5 juni 2021 in zijn agenda blokken. Dan vindt namelijk de uitgestelde Invictus Games in Den Haag plaats. De organisatie maakte de datum maandag bekend.

Het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. In 2021 wil de organisatie sowieso doorgaan, ook als het coronavirus nog steeds de wereld in zijn greep houdt. Daarom wordt nu gewerkt aan een opzet die past binnen de huidige maatregelen.

“Het coronavirus en de effecten ervan beïnvloeden elk publiek massa-evenement”, zegt Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag 2020. “We zullen de Invictus Games veilig organiseren, voor de deelnemers en hun dierbaren en wanneer we een breder publiek van toeschouwers overwegen, zullen we moeten werken binnen de huidige Covid-19-maatregelen. We streven er nog steeds naar om veilige, verrassende en impactvolle Games te leveren.”

Prins Harry is bedenker en initiatiefnemer van het evenement. De hertog van Sussex zou dit jaar ook aanwezig zijn samen met zijn vrouw Meghan. Ook prinses Margriet, erevoorzitter van de Invictus Games 2020, zou erbij zijn. Hun komst voor volgend jaar is nog niet bevestigd.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt