Jubilerende Elizabeth steekt Baken aan bij Buckingham Palace

Vorsten

03-06-2022 00:42:04

Koningin Elizabeth heeft donderdagavond bij Buckingham Palace zogeheten bakens aangestoken. Met de verlichte bakens wordt haar platina jubileum gevierd. De vorstin liep met een stok en drukte op een grote knop waarna het belangrijkste baken met The Tree of Trees verlicht werd.

Het baken bestaat uit een 21 meter hoge boom die opgebouwd is uit 350 kleinere bomen. Nadat Elizabeth de ontsteking had verricht zong Gregory Porter een lied en werd Buckingham Palace met een spectaculaire lichtshow verlicht.

Overal in het Verenigd Koninkrijk zijn bakens aangestoken om te vieren dat Elizabeth 70 jaar op de troon zit. Dat is gebeurd in het Verenigd Koninkrijk, de Kanaaleilanden, het eiland Man en de Britse overzeese gebiedsdelen.

Eenheid

Het is de bedoeling dat de bakens een soort keten vormen, zoals dat vroeger gebeurde als communicatiemiddel. Het is nu een symbool geworden van eenheid tussen steden, landen en continenten.

In 1897 werden bakens aangestoken om het diamanten jubileum van koningin Victoria te vieren. In 1977, 2002 en 2012 werden het zilveren, gouden en diamanten jubileum van Elizabeth ook met bakens gevierd, net als in 2016 de 90e verjaardag van Elizabeth.


Meer Verenigd Koninkrijk