‘Kate bevalt weer in St. Mary’s Hospital’

Vorsten

13-04-2015 09:58:00

LONDEN – De Hertogin van Cambridge bevalt naar verwachting in hetzelfde ziekenhuis als waar prins George twee jaar geleden ter wereld kwam.

Nagenoeg hetzelfde medische team dat Catherine twee jaar geleden bijstond bij de bevalling van George, zal haar ook dit keer begeleiden. Artsen Alan Farthing en Guy Thorpe-Beeston zijn er wederom bij. Een groot verschil is echter dat Farthing, gynaecoloog van koningin Elizabeth, dit keer het team leidt.

Twee jaar geleden had Marcus Setchell die taak nog in handen. De 71-jarige Setchell ging echter vorig jaar na meer dan twintig jaar in dienst te zijn geweest van het Britse koningshuis, met pensioen. De arts werd in maart vorig jaar, als dank voor zijn staat van dienst, geridderd door prins William.

De hertogin beviel op 22 juni 2013 van zoontje George in de afgeschermde Lindo Vleugel van het St. Mary’s Hospital in de Londense wijk Paddington. Het is hetzelfde ziekenhuis als waar prinses Diana bijna 33 jaar geleden het leven schonk aan prins William.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.