Zwangere Catherine bezoekt kindercentrum

Vorsten

2015-03-18 13:18:00

LONDEN – Catherine, de vrouw van prins William, heeft woensdag een bezoek gebracht aan het Brookhill Children’s Centre in de Londense wijk Woolwich. Volgens verschillende Britse media zou het best wel eens kunnen dat dit de laatste openbare afspraak was van de zwangere hertogin voordat ze met verlof gaat.

Via het officiële Twitteraccount van de Hertogin van Cambridge zijn foto’s van het bezoek gedeeld. Mirror heeft een liveblog over het bezoek op de site staan. Voorafgaand aan het bezoek sprak Catherine met Rob Parkinson, het hoofd van het goede doel Home Start. De organisatie heeft de bijeenkomst voor woensdag georganiseerd. Home Start zet zich in voor ouders en hun kinderen die worstelen met psychische aandoeningen, rouw en arbeidsongeschiktheid.

De zwangere hertogin sprak woensdag met ouders die door de stichting Home Start zijn geholpen. Ook woonde ze een trainingssessie bij voor vrijwillige hulpverleners. Home Start werd in 1973 opgericht en er werken zo’n 15.000 vrijwilligers voor. Home Start helpt ieder jaar ongeveer 30.000 gezinnen.

Catherine, die tegen het einde van april is uitgerekend, had voor de afspraak een jurkje van Asos uit de kast getrokken. Volgens de Britse krant Express kostte het jurk Catherine ongeveer 34 pond (bijna 50 euro).


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek