William en Catherine gaan naar New York

Vorsten

14-11-2014 15:47:00

LONDEN – Prins William en zijn zwangere echtgenote Catherine reizen tussen 7 en 9 december naar New York. Dat heeft Clarence House vrijdag officieel bekendgemaakt. Begin oktober werd al bekend dat de Britse troonopvolger plannen had een officieel bezoek te brengen aan Amerika.

Hertogin Catherine had tijdens de eerste maanden net als tijdens haar eerste zwangerschap veel last van ochtendmisselijkheid. Inmiddels is ze al een aantal keer in het openbaar verschenen en lijkt ze zich goed genoeg te voelen om de vliegreis te maken.

Het stel zal in New York onder meer de slachtoffers van 9/11 herdenken door een bezoek te brengen aan het Memorial Museum. William gaat tijdens het bezoek aan de VS ook nog een dag naar Washington. Daar woont hij een conferentie bij over de preventie van illegaal stropen en de handel in wilde dieren van zijn natuurbeschermingsorganisatie United For Wildlife. Catherine blijft dan in de Big Apple voor andere verplichtingen. Verder voeren ze gesprekken met dierenbeschermers en ontmoeten ze bestuurders van internationale organisaties.

Op maandag is het stel bij een NBA-basketbalwedstrijd ter promotie van een project voor de bescherming van wilde dieren. Het bezoek wordt afgesloten met een diner ter ere van het 600-jarige jubileum van de Universiteit van St. Andrews in het Metropolitan Museum of Art.

Meer Verenigd Koninkrijk