Kate heeft Marilyn Monroe-momentje

Vorsten

20-11-2013 14:51:00

LONDEN – Vier maanden na haar bevalling ging de vrouw van prins William erop uit voor haar tweede werkdag als beschermvrouw van Place2Be, een organisatie die zich onder meer inzet om pesterijen op scholen de wereld uit te helpen. Maar misschien had Kate wel iets beter moeten nadenken over haar kleding, want bij aankomst in een winderig Londen ging het bijna mis.

Toen de hertogin van Cambridge aankwam bij de Saint Edmund’s School in de Londense wijk Tower Hamlets, boog ze even voorover om te kunnen praten met een schoolkind. Op dat moment kreeg de wind vat op haar rok. Het moment deed sterk denken aan de filmscène waarin de Amerikaanse actrice Marilyn Monroe in een wit jurkje boven een ventilatierooster van de metro staat en nog maar net op tijd de boel naar beneden weet te houden.

Het is overigens niet verwonderlijk dat Kate zich juist inzet voor een organisatie als Place2Be. Zij zou zelf als kind ook vaak gepest zijn en regelmatig op de vlucht zijn geslagen voor treiterkoppen die het op haar gemunt hadden.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel