Kate is aan het bevallen

Vorsten

2015-05-02 06:15:00

LONDEN – Kate, de vrouw van de Britse prins William, is aan het bevallen. Dat heeft het Britse koningshuis bevestigd, zo meldden Britse media.

Dat betekent dat de ‘Great Kate Wait’ bijna voorbij is. De Britten wachten al bijna anderhalve week met smart op de geboorte van het tweede kind van William en Kate. Volgens Sky News is Catherine opgenomen in een privéafdeling van het St. Mary’s Hospital in Londen, waar zij ook beviel van haar eerste zoon, George. Daar wordt de hertogin van Cambridge geholpen door hetzelfde medische team dat haar destijds bijstond.

Ook van buiten het ziekenhuis krijgt Middleton steun. Sommige fans bivakkeren al weken op de stoep van het ziekenhuis, daarbij uiteraard uitgedost in allerlei vaderlandslievende kleding en met dito hoeden. Omdat niet bekend is of het een prinsje of prinsesje wordt, hebben ze spandoeken en ballonnen voor beide geslachten bij zich, zodat ze gepast kunnen juichen als de koninklijke baby naar buiten wordt gedragen.

De bookmakers spinnen garen bij de babygekte. Naast het geslacht kan er ook worden gegokt op de naam van de jongste Windsortelg. Dat wordt volgens de Britten Alice, Elizabeth of Charlotte voor een meisje en James, Arthur of Henry als prins George een broertje krijgt. De naam van het kind wordt overigens pas enkele dagen na de geboorte bekendgemaakt.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek