Kate staat oog in oog met haar Vogue-foto’s

Vorsten

2016-05-04 19:18:00

Catherine kwam woensdagavond een kijkje nemen in de National Portrait Gallery in Londen, waar twee portretten van haarzelf zijn opgenomen in de expositie ‘Vogue 100: A Century of Style’.

De hertogin van Cambridge kreeg een persoonlijke rondleiding langs de expositie in het museum waarmee de Britse editie van de glossy Vogue haar honderdste verjaardag markeert. Ook sprak ze met de Britse modefotograaf Josh Olins, die haar fotografeerde voor de meest recente editie van Vogue. Kate siert de cover en is op tien pagina’s binnenin het blad te bewonderen.

Op de foto’s is Kate op eigen verzoek te zien in vrijetijdskleding die ze in haar privéleven draagt, zoals jeans en T-shirts. Voor haar bezoek aan de National Portrait Gallery droeg Kate een outfit van Alexander McQueen, die ze eerder in 2014 had gedragen.

Beroemdheden

‘Vogue 100: A Century of Style’ toont het werk van meer dan 280 fotografen uit de archieven van uitgeverij Condé Nast. De expositie toont portretten van beroemdheden, onder wie prinses Diana en prins Charles, maar ook Marlène Dietrich en David Beckham en modellen als Kate Moss en Linda Evangelista.

Topfotograaf Mario Testino maakte in 2002 een serie foto’s met prins Charles voor Vogue. Het modemagazine publiceerde er destijds vijf. Testino maakte de foto’s in Charles’ huis Highgrove in West-Engeland. Testino maakte in 1997 een serie foto’s van Diana. Hij was een van haar favoriete fotografen. Testino maakte vorig jaar nog de officiële foto’s van de doop van prinses Charlotte.


Meer Verenigd Koninkrijk