Catherine op bezoek bij kinderhospice

Vorsten

2014-11-25 14:22:00

NORFOLK – Catherine, de Hertogin van Cambridge, was dinsdag in Norfolk bij een liefdadigheidsactie van een organisatie van kinderhospices. Ze ontmoette er een groep rouwende families wier kinderen hun laatste dagen hebben doorgebracht in een hospice van East Anglia’s Children’s Hospices (EACH).

De Daily Mail schrijft dat de hertogin bij haar ontvangst glimlachend een bosje bloemen van een meisje in ontvangst nam. De echtgenote van prins William droeg een rode jurk en had haar haar in een stijlvolle paardenstaart. Ze droeg zwarte suède schoenen met iets lagere hakken vanwege haar zwangerschap. De 32-jarige Kate is nu ongeveer achttien weken zwanger van haar tweede kind en lijkt hersteld van haar extreme ochtendmisselijkheid.

Ze was in Norfolk voor de lancering van een liefdadigheidsactie van EACH. De organisatie wil met hulp van Catherine 10 miljoen Britse pond, omgerekend 12,6 miljoen euro, ophalen voor de bouw van een nieuw hospice in Norfolk, vergelijkbaar met die in de regio’s Essex, Cambridgeshire en Suffolk.

Toewijding

De hertogin is blij dat ze haar steentje kan bijdragen aan de inzamelingsactie. ”Ik heb grote bewondering voor de toewijding, de vrijgevigheid en de resultaten van de supporters en vrijwilligers. Ik ben benieuwd naar de voortgang van de campagne”, zei ze.

Catherine werd tijdens haar bezoek voorgesteld aan ouders, onder wie Leigh Smid die haar vertelde over dochtertje Beatrice die een zeldzame hartafwijking kreeg toen ze twee maanden oud was. Na weken in het ziekenhuis bleek dat de baby het niet zou overleven, waarna ze met veel respect en waardigheid werd verzorgd in het kinderhospice.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana