Katherine Jenkins ambassadeur Invictus Games

Vorsten

2016-02-10 20:39:00

Operaster Katherine Jenkins is benoemd tot ambassadeur van de Invictus Games, de spelen voor gewonde militairen die in mei in Orlando worden gehouden. De Invictus Games zijn een initiatief van prins Harry. Hij is beschermheer.

”Het steunen van mannen en vrouwen en families die ons land is in mijn leven altijd belangrijk geweest”, zegt Jenkins op de website van de Invictus Games. ”Ik kijk ernaar uit.”

De Invictus Games werden in september 2014 voor het eerst gehouden in Londen. Aan de spelen nemen gewond geraakte militairen deel. Zij beoefenen een reeks verschillende sporten. Dit jaar worden de spelen tussen 8 en 12 mei 2016 in Orlando gehouden.

Dit jaar doen dertig militairen uit Nederland mee. Daarvan raakte het merendeel gewond in Afghanistan, tijdens rakettaanvallen en aanslagen met bermbommen. Sommigen missen een of enkele ledematen, of hebben verbrijzelde botten. Anderen liepen gehoorschade op of kampen met posttraumatische stressstoornis (PTSS). De Nederlandse equipe doet mee aan negen sporten: atletiek, bankdrukken, fietsen, handboogschieten, indoorroeien, rolstoelbasketbal, rolstoeltennis, zitvolleybal en zwemmen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana