Kensington Palace zwijgt over schoolgang Charlotte

Vorsten

01-06-2020 12:07:42

Kensington Palace wil namens prins William en echtgenote Catherine niet vertellen of prinses Charlotte dinsdag weer naar school gaat in Londen. Het onderwijs van de kinderen is een privézaak, laat het paleis weten aan Britse media. Charlotte’s school Thomas’s Battersea gaat open voor de leerlingen in het eerste en zesde jaar. Charlotte zit in het eerste jaar van de basisschool.

Als het prinsesje weer naar school zou gaan, moeten William en Catherine alleen voor haar met hun hele gezin voor enkele weken van Anmer Hall bij Norfolk terug verhuizen naar Kensington Palace in Londen. De andere kinderen, de prinsjes George en Louis, zouden daardoor hun bewegingsvrijheid kwijtraken omdat ze in Londen minder vrij kunnen bewegen dan op het landgoed Sandringham. Het zou voor de hertog en hertogin van Cambridge daarom zinvoller zijn om voor Charlotte het thuisonderwijs voort te zetten.

De gedeeltelijke heropening van de Engelse scholen ligt gevoelig. Dat verklaart ook de belangstelling van de Britse media en de terughoudendheid van Kensington Palace. William en Catherine staan achter het besluit de scholen te heropenen, aldus het paleis, maar meer willen ze er niet over kwijt. Het is te verwachten dat fotografen dinsdag bij de school gaan posten om te zien wat het besluit van het paar is geweest.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.