Kersttoespraak koningin Elizabeth best bekeken uitzending

Vorsten

27-12-2020 16:08:15

Britain's Queen Elizabeth II records her annual Christmas broadcast in Windsor Castle, Berkshire, Britain December 24, 2020. Picture taken December 24, 2020. Victoria Jones/Pool via REUTERS

De Britse koningin Elizabeth was met haar kerstboodschap het best bekeken programma van eerste kerstdag, zo blijkt uit de Britse kijkcijfers. De Queen werd door 8,1 miljoen Britten gezien, verdeeld over de BBC, ITV en SkyNews.

Koningin Elizabeth versloeg de programma’s Call The Midwife (5,4 miljoen) en Blankety Blank (5,2 miljoen) royaal. Vorig jaar stemden 7,8 miljoen mensen af op de traditionele toespraak, maar veel meer mensen waren toen geïnteresseerd in de komedie Gavin and Stacey (11,6 miljoen).

Ook de Spaanse koning Felipe had dit jaar een kijkcijferhit, met zijn toespraak op kerstavond. Hij deed het in eigen land nog wat beter dan Elizabeth met een record van bijna 10,8 miljoen kijkers. De toespraak van onze eigen koning Willem-Alexander werd op eerste kerstdag in totaal door ruim 2,2 miljoen mensen bekeken.

De toespraak van Elizabeth was dit jaar anders dan gebruikelijk opgenomen in Windsor Castle en niet in Buckingham Palace. Sinds de uitbraak van het coronavirus verblijft de hoogbejaarde vorstin (94) merendeels in het kasteel onder de aanvliegroute van vliegveld Heathrow. Alleen de zomermaanden bracht ze door in Schotland.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.