Kim Jong-un feliciteert Queen met jubileum

Vorsten

03-06-2022 08:42:03

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Britse koningin Elizabeth gefeliciteerd met haar jubileum van zeventig jaar op de troon. Volgens het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde Kim donderdag een brief, op de eerste dag van het feestweekeinde ter gelegenheid van het platina jubileum van Elizabeth.

“Ik stuur mijn felicitaties aan u en uw volk ter gelegenheid van de nationale feestdag van uw land, het officiële jubileum van uw koningin”, luidde het bericht. Het is de eerste keer dat Kim Jong-un de Queen rechtstreeks feliciteert. Eerder werden er met verjaardagen namens de regering in Pyongyang ook al wel felicitaties gestuurd. Elizabeth feliciteerde Kim Jong-un vorig jaar met de nationale feestdag van Noord-Korea.

Ook andere wereldleiders, zoals de Amerikaanse president Joe Biden, de Franse president Emmanuel Macron en paus Fransiscus, feliciteerden de 96-jarige vorstin al met haar jubileum.

De jubilerende koningin woonde donderdag nog een aantal festiviteiten bij, maar ze zal vrijdag niet de dankdienst ter ere van haar jubileum in St Paul’s Cathedral bijwonen. De vorstin heeft donderdag tijdens de festiviteiten namelijk enig “ongemak” ervaren.


Meer Verenigd Koninkrijk