Kist met koningin Elizabeth aangekomen bij Buckingham Palace

Vorsten

13-09-2022 22:42:05

De kist met het stoffelijk overschot van de Britse koning Elizabeth is dinsdagavond aangekomen bij Buckingham Palace. Daar stonden de volwassen leden van de koninklijke familie te wachten, met aan het hoofd koning Charles III, die eerder op de dag in Noord-Ierland een herdenkingsbijeenkomst voor zijn moeder bijwoonde.

Langs de route van het vliegveld naar het centrum van Londen en voor het paleis stonden tienduizenden mensen in de regen om een glimp op te vangen van de verlichte rouwwagen met de Queen, die vorige week donderdag in Schotland overleed. Ze werd dinsdag in het bijzijn van haar dochter prinses Anne met een militair vliegtuig van Edinburgh naar de Engelse hoofdstad gebracht.

De kist met Elizabeth blijft gedurende de nacht opgesteld in de Bow Room. Woensdag wordt de koningin in een processie met Charles en de andere royals naar het Britse parlementsgebouw gebracht, waar belangstellenden vier dagen de gelegenheid hebben langs de baar in Westminster Hall te lopen en Elizabeth de laatste eer te bewijzen. Er worden honderdduizenden mensen verwacht.

Meer Verenigd Koninkrijk