Koning Marokko condoleert Charles met moeder: speciale vriendin

Vorsten

09-09-2022 11:42:07

Met het verlies van Elizabeth is Marokko een “speciale vriendin” verloren, schrijft de Marokkaanse koning Mohammed VI in een bericht aan haar zoon Charles. Hij stuurde het bericht namens de hele koninklijke familie en het Marokkaanse volk. Koningin Elizabeth overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

De koning heeft “met groot verdriet” kennisgenomen van het overlijden van Elizabeth, schrijft hij aan de zoon van Elizabeth. “Moge ze in vrede rusten.”

Elizabeth werd enorm gerespecteerd, schrijft Mohammed VI. De vorstin was “er bijzonder op gebrand om de langdurige vriendschap tussen onze twee aloude monarchieën te versterken”, stelt hij. Ze was “een symbool van de grootsheid van het Verenigd Koninkrijk”, die “haar hele leven wijdde aan het dienen van haar land”.

Vele andere koningshuizen gingen Mohammed VI voor. Zo deelden bijvoorbeeld de Deense koningin Margrethe, de Saudische koning Salman bin Abdulaziz en koning Willem-Alexander en koningin Máxima al een reactie op het overlijden van de Britse vorstin.

Meer Verenigd Koninkrijk