Koningin Elizabeth blijft grappig

Vorsten

28-06-2016 07:52:00

De Britse koningin Elizabeth II is haar gevoel voor humor niet verloren sinds de Britten zich tijdens het EU-referendum hebben uitgesproken voor een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

“Goeiedag, hoe maakt u het?” vroeg de Noord-Ierse vicepremier Martin McGuinness, toen hij de monarch onder het oog van de camera’s de hand gaf. “Wel, ik leef nog”, antwoordde de negentigjarige koningin gevat. “Wij hebben het zeer druk gehad, er is veel gebeurd.”

Ierse media houden nog wel een slag om de arm. Ze houden er ook rekening mee dat de koningin niet over de brexit-discussie sprak, maar doelde op de uitgebreide viering rond haar negentigste verjaardag.

In tegenstelling tot bij het referendum over Schotse onafhankelijkheid in 2014 heeft Elizabeth II niet officieel het resultaat van de volksraadpleging van donderdag becommentarieerd. McGuinness wilde na afloop van de ontmoeting met de vorstin niet aan NDTV zeggen waar het gesprek achter gesloten deuren over ging. ”We hebben het over heel veel dingen gehad, die ik niet met de pers ga delen.”


Meer Verenigd Koninkrijk