Koningin Elizabeth feliciteert olympiërs met sportprestaties

Vorsten

09-08-2021 20:09:12

Koningin Elizabeth heeft de olympiërs van Groot-Brittannië, Noord-Ierland en het Gemenebest gefeliciteerd met hun prestaties tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Dat deed ze in een bericht op de website van Buckingham Palace.

“Met hun prestaties, vastberadenheid en harde werk hebben de sporters ons geïnspireerd”, schrijft de Britse vorstin, die ook staatshoofd is van een aantal landen van het Gemenebest. Zo is Elizabeth staatshoofd in onder meer Nieuw-Zeeland en Canada. De Queen noemt de prestaties van de olympiërs “buitengewoon” en ze wenst de sporters veel geluk toe.

Haar kleinzoon prins William heeft zich al geregeld uitgelaten over de prestaties van de atleten uit Groot-Brittannië tijdens de Spelen in Japan. De Britse ploeg noteerde een vierde plaats in het medailleklassement met in totaal 65 medailles, waarvan 21 gouden. “Wat een fantastische Olympische Spelen, TeamGB – Jullie hebben allemaal zulke kracht, passie en vastberadenheid getoond in uitdagende omstandigheden en hebben de natie ongelooflijk trots gemaakt”, schreef hij zondag na de slotceremonie op sociale media.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.