Koningin Elizabeth moet langer rust houden

Vorsten

29-10-2021 20:00:32

De 95-jarige Britse koningin Elizabeth II moet twee weken langer rust houden na een bezoek aan het ziekenhuis dan eerder was meegedeeld. Britse media berichten op basis van Buckingham Palace dat artsen hebben gezegd dat ze niet een paar dagen rust, maar nóg twee weken rust moet houden.

De vorstin werd 20 oktober plotseling uit voorzorg en voor “inleidend onderzoek” opgenomen in het ziekenhuis. Een bezoek aan Noord-Ierland werd op het laatste moment afgezegd. Maar de volgende dag keerde ze al terug naar huis, Windsor Castle, en pakte “lichte taken” op.

Die mag ze aan haar bureau wel blijven uitvoeren, aldus Britse media. Maar ze zal naar het zich laat aanzien niet aanwezig zijn bij de jaarlijkse herdenkingsplechtigheden die dit jaar in het weekend van 13 en 14 november zijn. Ze is er de dertiende niet bij, maar hoopt het de veertiende wel aan te kunnen bij de plechtigheden op Herdenkingszondag te zijn. De Britten herdenken hun oorlogsslachtoffers op of rond 11 november, de dag dat in 1918 de Eerste Wereldoorlog na vier jaren eindigde.

Meer Verenigd Koninkrijk