Elizabeth en Philip gaan naar Malta

Vorsten

2015-03-09 08:12:00

LONDEN – Koningin Elizabeth en prins Philip zijn eind dit jaar op Malta aanwezig bij de tweejaarlijkse bijeenkomst van staatshoofden en regeringsleiders van het Gemenebest. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

De koningin had de vorige topconferentie in 2013 in Sri Lanka overgeslagen omdat ze op haar hoge leeftijd – Elizabeth wordt volgende maand 89 – geen lange afstanden meer meer wil afleggen. Prins Charles en zijn echtgenote Camilla gingen toen in haar plaats naar Sri Lanka.

Malta echter ligt ‘om de hoek’. De koningin en prins Philip bewaren er bovendien bijzondere herinneringen aan. Ze waren er op huwelijksreis in 1947 en Philip bracht er deel van zijn tijd bij de Royal Navy door. In 2007 bij hun diamanten huwelijk gingen koningin en prins ook even langs op het eiland in de Middellandse Zee.

Charles en Camilla gaan overigens mee, ter ondersteuning van de koningin, aldus het paleis. En ongetwijfeld omdat een volgende conferentie van het Gemenebest weer op grote afstand van Londen wordt gehouden.

De president van Malta, Marie-Louise Coleiro Preca, is op dit moment in Londen en wordt daar ook ontvangen door de koningin als voorbereiding op de reis in november.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek