Koningin Elizabeth niet naar Sandringham voor kerst

Vorsten

20-12-2021 20:05:03

Koningin Elizabeth reist voor Kerstmis niet af naar landgoed Sandringham, zoals ze traditiegetrouw doet. De 95-jarige vorstin blijft, vanwege de snelle verspreiding van de coronavariant omikron, op Windsor Castle en zal daar haar familie ontvangen. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.

Volgens Sky News is het een persoonlijke beslissing van de koningin, die na een “zorgvuldige overweging” is genomen. Op Windsor zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen in verband met het coronavirus.

Normaal gesproken reist de koningin voor de kerstdagen af naar haar landgoed, waar haar kinderen en kleinkinderen ook naartoe komen. Onder anderen prins Charles en zijn vrouw Camilla zijn er dit jaar weer bij, net als prins William met zijn vrouw Catherine en hun kinderen. Ook haar jongste zoon prins Edward, zijn vrouw Sophie en hun kinderen, Louise en James zijn uitgenodigd.

De Queen heeft haar traditionele kerstlunch met ook verdere familieleden deze keer moeten afzeggen. Daartoe werd eerder al besloten vanwege zorgen over de omikronvariant van het coronavirus.

Vorig jaar koos Elizabeth er ook al voor op Windsor te blijven en samen met haar echtgenoot prins Philip rustig de feestdagen door te brengen. Het wordt voor haar dit jaar de eerste Kerstmis zonder Philip. Hij overleed dit jaar in april.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.