Koningin Elizabeth opent parlementaire jaar

Vorsten

18-05-2016 12:43:00

De Britse koningin Elizabeth heeft woensdag het parlementaire jaar op traditionele wijze geopend. In het Hogerhuis las de vorstin de troonrede voor.

The Queen’s Speech zorgde nauwelijks voor opvallend nieuws. Elizabeth kondigde in totaal twintig nieuwe wetten aan, maar de meeste waren al bekend.

Elizabeth en haar echtgenoot prins Philip reisden weer met de The Diamond Jubilee State Coach van Buckingham Palace naar de Palace of Westminster. Langs de route stonden volgens Hello! Magazine vele Britten in de regen te wachten in de hoop een glimp op te vangen van de koningin en de prins.

Lift

De rijk versierde koets, die werd voortgetrokken door zes paarden, is pas een paar jaar oud. Het rijtuig werd gebouwd ter gelegenheid van Elizabeths diamanten regeringsjubileum in 2012 en werd twee jaar geleden in gebruik genomen. De panelen op de koets tonen de rijke geschiedenis van het Britse koninkrijk en zijn bedekt met bladgoud.

Eenmaal aangekomen bij Westminster koos Elizabeth voor de lift, in plaats van 26 traptreden op te moeten. Volgens Hello! was het de eerste keer dat de vorstin, die vorige maand negentig jaar werd, en haar 94-jarige echtgenoot met de lift gingen. Buckingham Palace heeft het over een ‘kleine aanpassing’ ten behoeve van ‘het comfort van de koningin’.

Meer Verenigd Koninkrijk