Koningin Elizabeth steunt Black Lives Matter

Vorsten

2021-09-10 04:41:59

De Britse koningin Elizabeth en andere leden van de koninklijke familie steunen de Black Lives Matter-beweging. Ken Olisa, een vertegenwoordiger van Buckingham Palace en een van de eerste zwarte personen die er een hoge positie bekleedt, vertelde donderdag in een interview met het Britse Channel 4 over het standpunt van de koninklijke familie.

Op de vraag of de koninklijke familie Black Lives Matter steunt was het antwoord “simpelweg ja”, zei Olisa. Na de dood van George Floyd, die vorig jaar het debat over racisme in de Verenigde Staten aanzwengelde, is het onderwerp volgens de vertegenwoordiger ook in Buckingham Palace veelvuldig besproken. “De vraag is wat we nog meer kunnen doen om voor meer verbinding in de samenleving te zorgen”, aldus Olisa in het tv-programma Black to Front.

Het Britse koningshuis ligt onder vuur sinds een explosief interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan. Daarin vertelde Meghan onder meer dat leden van de koninklijke familie zich tijdens haar zwangerschap zorgen zouden hebben gemaakt over de huidskleur van zoon Archie.

Vanwege het interview liet Buckingham Palace eerder al weten de aantijgingen van racisme serieus te nemen. “De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend”, stelde het paleis destijds namens koningin Elizabeth. Harry’s broer William zei als reactie op het interview dat ze “geen racistische familie” zijn.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig