Koningin Elizabeth voor het eerst aan het videobellen

Vorsten

2020-06-11 11:56:23

Koningin Elizabeth (94) heeft deelgenomen aan haar eerste videoconferentiegesprek ooit. Dat deed ze samen met haar dochter prinses Anne. Samen spraken ze met mantelzorgers ter ere van Carers Week, de Britse week van de mantelzorger georganiseerd door de Carers Trust.

Elizabeth en Anne kregen in de videochat verhalen van verzorgers te horen over de uitdagingen waar ze voor staan tijdens de uitbraak van het coronavirus. De deelnemers aan de chat waren blij met de koninklijke interesse.

De 24-jarige Alexandra Atkins, die voor haar beide ouders zorgt, zei hierover: “Het was geweldig om met prinses Anne in gesprek te gaan, want zij is een uitstekende vertegenwoordiger voor ons geweest. Toen ik hoorde dat de koningin er ook zou zijn, vroeg ik me af of ik naar een andere planeet was gegaan. We zouden deel gaan uitmaken van de geschiedenis. Ik kon het niet geloven”, aldus een verbaasde Alexandra tegen Hello!

“De koningin praatte mee in het gesprek”, merkte Atkins op. “Dat was echt leuk. Ze luisterde naar wat we zeiden en het voelde heerlijk om zo gewaardeerd te worden. Ze omschreef ons allemaal als buitengewoon, wat veel voor ons betekende. Het leek alsof ze het echt begreep en zich inleefde in onze wereld.”


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt