Koningin Elizabeth zondag aanwezig bij herdenkingsdienst

Vorsten

11-11-2021 20:04:53

Koningin Elizabeth is zondag ter ere van Remembrance Sunday aanwezig bij het Cenotaaf, een oorlogsmonument in Londen. Dat melden Britse media. Elizabeth zal de herdenkingsdienst, waarbij oorlogsslachtoffers worden herdacht, vanaf het balkon van het Foreign Office bekijken.

Er worden die dag twee minuten stilte gehouden en er worden ook kransen gelegd. Op doktersadvies heeft Elizabeth wel haar bezoek aan General Synod, de nationale vergadering van kerken, van volgende week dinsdag afgezegd. Er waren de afgelopen tijd zorgen over de gezondheid van de koningin, nadat ze vorige maand twee buitenlandse bezoeken moest afzeggen om rust te nemen. Ook werd ze kort opgenomen in het ziekenhuis.

Prins Charles stelde fans donderdag gerust over de gezondheid van zijn moeder. “Het gaat goed met haar”, zei de Britse troonopvolger tegen mensen die hem tijdens een bezoek aan de Londense wijk Brixton kwamen begroeten. Buckingham Palace heeft niet bekendgemaakt wat de koningin heeft, maar liet wel weten dat ze het goed maakt. Lichte taken dicht bij huis mag Elizabeth van haar artsen uitvoeren.

Meer Verenigd Koninkrijk