Queen: ‘Prins George bracht geluk en hoop’

Vorsten

25-12-2013 10:34:00

LONDEN – Prins George speelt een prominente rol in de kersttoespraak van de Britse koningin Elizabeth II. De vorstin zal terugblikken op belangrijke koninklijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar, waaronder de geboorte van prins George in juli. 2013 was ook het jaar waarin ze vierde dat ze 60 jaar geleden werd gekroond.

Het thema in haar traditionele kersttoespraak is overdenking. ”We zullen een goede balans moeten vinden tussen handelen en beschouwing. Met zoveel afleidingen is het gemakkelijk om te vergeten een pauze in te lassen en de balans op te maken”, zegt de vorstin. The Telegraph blikt alvast vooruit op de toespraak.

Prins George, het achterkleinkind van de koningin, werd op 22 juli dit jaar geboren. Sprekend over de veranderingen die de komst van een baby met zich meebrengt, zegt de vorstin: ”De geboorte van een baby geeft iedereen de kans om zich te verdiepen in de toekomst, met vernieuwd geluk en hoop.”

Beelden

De kersttoespraak van de Britse koningin is eerder deze maand opgenomen in Buckingham Palace. Gedurende haar kerstboodschap zijn beelden te zien van de fotosessie op Clarence House rond de doop van prins George.

De koningin staat in haar kersttoespraak ook stil bij de Gemenebestspelen, die in de zomer komend jaar in Glasgow worden gehouden.

Meer Verenigd Koninkrijk