Koningshuis deelt vanwege verjaardag foto van Queen met paarden

Vorsten

21-04-2022 08:42:03

Het Britse koningshuis heeft in de nacht van woensdag op donderdag een nieuwe foto van Queen Elizabeth gedeeld. De foto, waarop zij met twee witte paarden staat geportretteerd, is gedeeld via de socials van de royals ter gelegenheid van haar 96e verjaardag.

“De foto van Hare Majesteit is afgelopen maand genomen op het landgoed van Windsor Castle”, meldt het bijschrift. De viervoeters heten Bybeck Katie en Bybeck Nightingale, zo wordt ook nog verklapt.

De Britse vorstin viert haar verjaardag op haar landgoed Sandringham in Norfolk. Elizabeth verblijft naar verluidt op Wood Farm, een gedeelte van het landgoed waar prins Philip de laatste jaren van zijn leven verbleef. De koningin komt daar sinds zijn dood vorig jaar graag.

Roerig jaar

De Queen heeft een roerig jaar achter de rug. Na het overlijden van haar man prins Philip, vorig jaar april, kreeg ze te maken met de misbruikzaak rond haar zoon prins Andrew. Ook liet haar gezondheid haar steeds vaker in de steek. Zo kreeg ze begin dit jaar corona en lijkt ze niet meer zo mobiel als voorheen.

De Britten vieren in juni uitgebreid het zeventigjarig regeringsjubileum van Elizabeth. De koningin wil bij zo veel mogelijk festiviteiten aanwezig zijn, maar het is de vraag of dat kan vanwege haar gezondheid. Dit jaar verscheen ze alleen in het openbaar tijdens de herdenkingsdienst voor prins Philip, vorige maand in Londen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug