Koningspaar ondersteunt theatersector met theaterbezoek

Vorsten

2020-06-03 20:41:33

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond in Den Haag een voorstelling bezocht van Het Nationale Theater. Dat bracht in het Theater aan het Spui voor het eerst sinds de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis als preview twee stukken op de planken.

Het koningspaar wilde met de theatergang steun tonen voor de theatersector. Sinds 1 juni mogen schouwburgen en theaters weer voorstellingen geven, maar het aantal toeschouwers is vooralsnog beperkt tot dertig. “We willen laten zien dat deze sector die het zo zwaar heeft weer aan de slag moet”, aldus de koning tijdens een interactie met de theatermakers en het publiek na afloop.

Het Nationale Theater heeft een nieuwe reeks van zeventien voorstellingen ontwikkeld onder de noemer ‘Het Nationale Theater speelt altijd’. In dat kader speelde Romana Vreede met ‘Liefdesverklaring’ een ode aan het publiek en vertolkte Rick Paul van Mulligen het stuk ‘U bent mijn moeder’, naar een tekst van Joop Admiraal uit 1981 op basis van gesprekken die hij met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis voerde.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt