Elizabeth en Philip betuigen medeleven

Vorsten

09-04-2014 18:38:00

LONDEN – Koningin Elizabeth en prins Philip hebben medeleven betuigd met de slachtoffers van overstromingen op de Solomon-eilanden. “Onze gedachten en gebeden zijn met u in deze moeilijke tijd”, aldus Elizabeth die ook koningin is van de eilandengroep in de Stille Zuidzee.

Volgens de laatste gegevens zijn er de afgelopen dagen 24 mensen omgekomen nadat door hevige regenval verschillende rivieren buiten hun oevers traden. In de hoofdstad Honiara alleen zijn al 10.000 mensen dakloos door de watersnood, op een bevolking van 50.000. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen.

De Nieuw-Zeelandse televisiezender One meldde woensdag dat er een groot gebrek is aan drinkwater en sanitaire voorzieningen en dat hulporganisaties vrezen voor de uitbraak van ziekten. In het opvangcentrum Panatina zijn maar twee wc’s voor 2000 mensen. Koningin Elizabeth en prins Philip stuurden in hun boodschap ook de beste wensen aan de hulpverleners.

De Solomon-eilanden kregen in 2012 bezoek van prins William en de hertogin van Cambridge, als onderdeel van de viering van het diamanten regeringsjubileum van koningin Elizabeth.

Meer Verenigd Koninkrijk