‘Koninklijke corgi’s kregen à-la-cartemenu’

Vorsten

06-06-2020 15:05:19

De voormalig chef van koningin Elizabeth heeft onthuld dat haar corgi’s dagelijks konden kiezen van een à-la-cartemenu. Volgens The Daily Mail bereidde chef Darren McGrady vijftien jaar lang verse gerechten voor de hondjes.

McGrady laat op zijn YouTube-kanaal zien hoe hij de uitgebreide gerechten klaarmaakte. Zo maakte hij gerechten met konijn, lever en biefstuk. Er mocht geen enkel botje in het vlees blijven zitten, want dan konden de corgi’s stikken. “Ik dacht dat ik ging koken voor koningen, koninginnen en presidenten. Ik had niet verwacht dat ik eten moest klaarmaken voor de hondjes van de Queen,” vertelt de chef. Hoe de honden precies van de kaart kozen, vertelt McGrady niet.

De twaalf corgi’s die in Buckingham Palace woonden toen McGrady er werkte werden extreem verwend. Ze hadden allemaal hun eigen, geweven mandje in een speciaal voor hen ingerichte ‘corgikamer’. Twee lakeien zorgden de hele dag voor de dieren, en brachten hun eten voor hen mee uit de keuken. De laatste rascorgi van de Queen overleed in 2018.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord