Koninklijke koks delen recept van traditionele kerstpudding

Vorsten

22-11-2020 11:11:48

Tijdens de zogenoemde Stir-up Sunday, de laatste zondag voordat de adventperiode begint, maken inwoners van het Verenigd Koninkrijk traditiegetrouw een zoete versnapering. Via het Instagram-account van The Royal Family wordt zondag door de chefs uit de keuken van Buckingham Palace het koninklijke recept voor deze traditionele Christmas pudding gedeeld.

De traditie komt voort uit de Anglicaanse kerk. Britse families maken op de laatste zondag voor de adventperiode begint een pudding die ze dan op Eerste Kerstdag weer opwarmen. Het is een echte familieactiviteit waarbij ouders hun kinderen leren hoe ze de pudding moeten maken. Iedereen mag een keertje roeren en dan een wens voor het komende jaar doen. Sommige families verstoppen ook zilveren munten in de puddingmix, wat geluk moet brengen aan de vinder.

De pudding uit de koninklijke keukens wordt gemaakt met onder meer rozijnen, bier, bruine rum en brandy. De pudding kan ook kindvriendelijk worden gemaakt, blijkt uit het recept. “Als je geen alcohol wilt gebruiken, kan je dit vervangen voor sinaasappelsap of koude thee.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.