Koninklijke steun voor hardlopers marathon Londen

Vorsten

04-10-2020 11:59:57

Verschillende leden van het Britse koningshuis hebben op verschillende wijzen een bijdrage geleverd aan de marathon van Londen. Zo stuurde prins Harry, beschermheer van de London Marathon Charitable Trust, een succesboodschap en trok Sophie, gravin van Wessex, daadwerkelijk de hardloopschoenen aan.

In de stromende regen liep Sophie, de vrouw van prins Edward, de eerste 2,5 kilometer mee van een groepje renners die in Windsor startten. Vanwege de coronacrisis wordt in Londen alleen voor de profs een wedstrijd gelopen en moeten de overige deelnemers in hun eigen omgeving lopen.

“Dit jaar is het helaas niet voor iedereen mogelijk om samen door de straten van Londen te rennen. In plaats daarvan zullen 45.000 hardlopers uit het Verenigd Koninkrijk en 109 landen over de hele wereld de 40e editie op hun eigen manier in hun eigen omgeving lopen”, zegt Harry in een videoboodschap vanuit Los Angeles. “Hoewel we niet persoonlijk samen zullen zijn, zijn we bij elkaar in gedachten. En de vasthoudendheid van hardlopers van over de hele wereld is een herinnering aan onze kracht en gemeenschapszin in deze moeilijke tijden.”

De profs in Londen lopen een circuit van ruim twee kilometer rond St. James’s Park en komen daarbij langs Buckingham Palace. Omdat er ook geen toeschouwers welkom zijn, heeft de organisatie langs de kant van de weg kartonnen borden met publiek neergezet. Onder anderen prins William en koningin Elizabeth ‘staan’ langs de route om de lopers aan te moedigen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord