Krant: Andrew wordt niet genoemd in Epstein-deal uit 2009

Vorsten

03-01-2022 11:05:05

De Britse prins Andrew wacht mogelijk een teleurstelling als maandag een vertrouwelijke schikking wordt onthuld. Het gaat om een deal tussen de vrouw die hem van misbruik beschuldigt en de rijke zedendelinquent Jeffrey Epstein. Daar staat volgens de Britse krant The Telegraph niet expliciet in dat Andrew niet kan worden aangeklaagd.

Beschuldiger Virginia Giuffre klaagde de prins vorig jaar aan in New York, maar trof in 2009 al een schikking met Epstein. Ze beschuldigde hem ook van misbruik en zou een miljoenenbedrag hebben ontvangen. Andrew en zijn advocaten vermoeden dat destijds ook is afgesproken dat Giuffre geen mensen meer kan aanklagen die banden hebben met de omstreden multimiljonair.

De advocaat van Andrew probeert de rechter deze week te overtuigen om de zaak stop te zetten. Het is nog de vraag hoe bruikbaar de deal uit 2009 zal blijken. De prins wordt volgens de krant niet bij naam genoemd. Er staan naar verluidt alleen vage en algemene verwijzingen in het document naar personen uit de omgeving van Epstein. The Telegraph schrijft niet hoe het aan de informatie komt.

De advocaat van Giuffre heeft al gezegd dat de deal in zijn ogen niet relevant is voor het proces tegen Andrew. Er wordt dinsdag weer een zitting gehouden, die door Andrew naar verwachting niet live wordt gevolgd. De rechter kan meteen besluiten of de zaak kan doorgaan, maar zo’n besluit kan ook nog dagen op zich laten wachten.

De inmiddels 38-jarige Giuffre zegt dat ze als tiener door Epstein is ‘uitgeleend’ aan Andrew om misbruikt te worden. Ze zou in 2001 op drie gelegenheden seks hebben gehad met de zoon van de Britse koningin. Dat gebeurde naar verluidt in Londen, New York en op een privé-eiland van Epstein. De prins heeft dat steeds tegengesproken.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.