Kritiek op interview prinses Eugenie

Vorsten

2016-08-11 12:41:00

Prinses Eugenie heeft flinke kritiek gekregen op haar interview in Harper’s Bazaar. In het septembernummer van het tijdschrift geeft de kleindochter van koningin Elizabeth een inkijkje in haar leven maar dat is volgens veiligheidsexperts een grote fout.

“Als kleindochter van de koningin is ze een doelwit voor terroristen”, aldus kolonel Richard Kemp, voormalig hoofd van de Britse internationale terrorismebestrijding, tegen The Mirror. “Als zij haar willen kidnappen of vermoorden dan is dit precies de informatie die ze nodig hebben omdat ze al haar locaties met de exacte tijden doorgeeft. Ze moet haar routine onmiddellijk veranderen.”

Eugenie vertelt onder meer dat ze bij het opstaan gelijk haar e-mails leest en om 07.00 uur al in de sportschool staat. Daarna rijdt ze naar naar werk, terwijl ze haar make-up in de auto doet. De jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson werkt fulltime bij kunstgalerie Hauser and Wirth in Londen. ’s Avonds gaat ze vaak uit eten of naar een evenement, maar soms kookt ze ook wel eens thuis en kijkt ze, met chips en cola, Netflix op de bank.

Hakken

De prinses noemt haar favoriete merken make-up, zegt dat ze graag shopt bij Zara en ze vertelt wat haar lievelingsrestaurants zijn. Ook grapt ze: “Ik draag een jurk en laarzen naar werk. Ik ben begonnen met hakken te dragen, dat voelt echt volwassen. Maar aan het einde van de dag doen ze gewoon pijn. In films zie ik mensen hakken dragen en dan vraag ik me af: ‘Hoe doen ze dat?’” Op de vraag wie of wat het belangrijkste is in het leven zegt ze resoluut: “Mijn familie. En mijn hondjes.”

Op één van de bijbehorende foto’s is de 26-jarige Eugenie te zien in een 10.000 pond kostende jurk van Alberta Ferretti, behangen met juwelen. Op een andere zit ze in een bloemenjurkje op de leuning van een fauteuil.
Meer Verenigd Koninkrijk