Kritiek uit Wales op treinreis prins William en echtgenote

Vorsten

08-12-2020 16:53:21

Vaughan Gething, de minister van gezondheid in Wales, heeft kritiek geuit op de treinreis die prins William en zijn vrouw Catherine momenteel ondernemen. Nu de coronabesmettingen in Groot-Brittannië weer stijgen, vindt hij het onverstandig dat de Cambridges Wales aandoen.

“Ik heb liever dat niemand onnodig ergens op bezoek gaat”, aldus Gething donderdag op de vraag van BBC Radio 4 of het bezoek van de royals op het juiste moment komt of niet. Gething zei vervolgens dat hij hoopt dat mensen het bezoek van William en Catherine niet verkeerd zullen opvatten. Het gaat hierbij volgens de minister vooral om mensen die twijfelen over of het wel goed is wat de overheid hen opdraagt te doen tijdens de coronacrisis.

“Mensen hebben altijd een verdeelde blik op de monarchie, maar hun bezoek is geen excuus voor mensen om zich dan maar anders te gedragen en te doen alsof alles wat we iedere dag in de gezondheidszorg zien gebeuren niet plaatsvindt.”

Afgelopen zondag trapten William en Catherine hun ruim 2000 kilometer lange treinreis door het land af. Tijdens hun bezoeken aan onder meer Manchester (maandag) en Cardiff (dinsdag) ligt de nadruk op het bedanken van mensen in de frontlinie voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord