Macron eerste bezoeker prins Charles sinds coronacrisis

Vorsten

2020-06-12 17:52:47

Voor het eerst sinds de start van de coronacrisis kunnen prins Charles en zijn vrouw Camilla weer rekenen op hoog bezoek. De twee ontvangen donderdag, met de nodige sociale afstand, de Franse president Emmanuel Macron. Aanleiding is de tachtigste verjaardag van de boodschap van toenmalig legerofficier Charles de Gaulle op de Britse radio in 1940. Dat heeft Clarence House bekendgemaakt.

De Gaulle, die na de Tweede Wereldoorlog president van Frankrijk werd, verklaarde op 18 juni 1940 dat hij in Frankrijk een slag had verloren maar nog niet de oorlog. Hij riep tegelijkertijd het Franse volk op de strijd tegen Duitsland voort te zetten.

Prins Charles ontving sinds de coronacrisis losbarstte geen hoogwaardigheidsbekleders meer. De 71-jarige Britse troonopvolger liep het virus zelf ook op en ging een tijd lang in quarantaine.

De prins zag Emmanuel Macron in januari voor het laatst in Jeruzalem bij de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Auschwitz. De twee zaten toen naast elkaar tijdens de ceremonie.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt