Malta eist cadeau van George op

Vorsten

28-09-2020 18:55:47

Er dreigt tegenspoed voor prins William en echtgenote Catherine en een klein trauma voor hun oudste zoon prins George. De regering van Malta heeft maandag namelijk de prehistorische reuzenhaaientand opgeëist die George (7) vorige week cadeau kreeg van Sir David Attenborough.

“Deze tand hoort thuis in een museum op Malta. We zullen er alles aan doen om dit stukje natuurlijk erfgoed terug te krijgen”, aldus minister Jose Herrera van Cultuur tegen de Times of Malta. Hij gaf geen details over een mogelijk plan van actie.

Attenborough had de 23 miljoen jaar oude tand van een megalodon begin jaren zestig gevonden tijdens een vakantie op het toen nog onder Brits bestuur staande Malta. Het leek hem een passend cadeau voor het prinsje, zo vertelde hij aan de Sunday Times. “Ik herinner me dat toen ik zijn leeftijd had, ik fossielen kreeg van een volwassene, dus ik dacht: ik doe hetzelfde.”

Volgens Attenborough was George ermee in zijn nopjes. “Hij vroeg wat het was. Hoe groot het was en ga zo maar door. Hij was erg geïnteresseerd. Hij leek het erg leuk te vinden. Hij is erg geïnteresseerd in fossielen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord