Man opgepakt die met wapen terrein Windsor Castle betrad

Vorsten

25-12-2021 17:20:03

Op kerstochtend is een gewapende man aangehouden die het terrein van Windsor Castle betrad. De Britse koninklijke familie is op de hoogte gesteld van het incident.

Britse media melden op basis van de politie dat een 19-jarige man uit Southampton is opgepakt voor het dragen van een wapen en voor het betreden van verboden terrein. De arrestatie was rond 08.30 uur Britse tijd.

Koningin Elizabeth verblijft momenteel in Windsor Castle om kerst te vieren. Ze wordt daar vergezeld door onder anderen prins Charles, zijn vrouw Camilla en prins Edward en zijn gezin.

Volgens de politie is de verdachte niet in een gebouw geweest. Een onderzoek is ingesteld naar het incident. “We kunnen bevestigen dat enkele ogenblikken nadat de man het terrein betrad de beveiligingsprocedures in gang zijn gezet en hij geen gebouwen in is geweest”, luidt de verklaring. Volgens de politie is er verder ook geen gevaar voor de omgeving geweest.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.