Media en fans wachten buiten ziekenhuis

Vorsten

02-05-2015 09:46:00

LONDEN – Er verzamelt zich zaterdag een kleine menigte bij het St. Mary’s ziekenhuis in Londen. Daar bevalt Kate van haar tweede kind, terwijl buiten fans en media hun geduld nauwelijks kunnen bewaren.

Journalist Kim Hjelmgaard van USA Today plaatste een filmpje op zijn Facebook waarop te zien is hoe enthousiastelingen vol spanning wachten op nieuws over de baby. Een vrouw vertelt dat ze desnoods ’s nachts op haar plekje blijft. Een uitgedost groepje zingt en buldert onverstaanbaar over de aanstaande geboorte. The Guardian plaatste foto’s van een stel dat zich al een maand ophoudt voor het ziekenhuis, compleet met vlaggen, spandoeken en bijpassende outfits.

Volgens die krant heeft zich ook een groep rugbyfans uit het Franse Toulon zich al zingend gemeld voor het ziekenhuis. ,,Wij hebben geen koninklijke familie, dus de Britse koninklijke familie is ook de onze”, aldus Philippe Daniel.

Op de stoep voor de Lindovleugel van het ziekenhuis staan inmiddels tientallen cameraploegen, fotografen en journalisten. Het nieuws over de aanstaande geboorte wordt anderzijds wereldkundig gemaakt via Twitter.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.